Denna produkt har lagts i din varukorg
  • UTFÖRSÄLJNING 
  • Rea på allt! 
  • Säkert med Klarna

Certifieringar och märkningar
Här följer en sammanfattning av de märkningar och certifieringar du kan hitta på våra produkter.

EN71
Den europeiska standardserien EN 71 "Safety of Toys" innehåller delstandarder som anger hur en leksak skall provas för att uppfylla olika säkerhetskrav.

ASTM
ASTM grundades ursprungligen 1898 som American Society for Testing and Materials, men är numera den största, frivilliga internationella organisationen som utvecklar standarder i världen.

CE
CE-märket betyder att tillverkaren/importören intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märket är även ett handelsmärke som gör att en produkt kan säljas fritt över nationsgränserna inom EU. 

KRAV 
KRAVs regler spänner över hela livsmedelskedjan och alla typer av matproduktion; växtodling, djurhållning, fodertillverkning, butik, storhushåll, restaurang och fiske, med mera. Meningen med KRAVs regler är att de ska driva utvecklingen av ekologisk produktion framåt. Alla delar av reglerna ses över inom en treårsperiod och en ny regelbok ges ut årligen.

GOTS 
Global Organic Textile Standard (GOTS) är erkänd som världens ledande behandlingsstandard för textilier tillverkade av organiska fibrer. Den definierar miljökriterier på hög nivå längs hela textilkedjan och kräver även efterlevnad av sociala kriterier. Alla kemikalier som används, såsom färgämnen, måste uppfylla vissa miljömässiga och toxikologiska kriterier för att få användas.

TÜV
TÜV är en tysk märkning som erbjuder konsumenten en pålitlig vägledning: produkten har testats av ett oberoende nationell testcenter med högt anseende. Detta omfattar även besök på produktionsanläggningar samt regelbundna tillverkningskontroller.

OEKO-TEX® 
OEKO-TEX® Standard 100 är ett oberoende test- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Exempel på produkter som kan certifieras: råa och färgade/förädlade garner, råa och färgade/förädlade tyger och stickvaror, konfektionerade artiklar (kläder av alla slag, hem- och hustextilier, sängkläder, frottévaror, textila leksaker m.m.)

USDA Organic
USDA Organic tillhandahåller en definierad uppsättning av standarder vid ekologisk framställning av livsmedel och fibrer i USA. Sandarder omfattar produkten från jord till bord, inklusive mark- och vattenkvalitet, skadedjursbekämpning, djurhållningsmetoder och regler för livsmedelstillsatser. Syftet är att ta fram metoder som bevarar miljön och reglering av t.ex. bekämpningsmedel och antibiotika. 

FDA
FDA står för USA food and drug administration. FDA är USAs livsmedels- och läkemedelsmyndighet. 

ISO9001
ISO 9001 är ett kvalitetssystem för företag och organisationer. Standarden syftar till att kontinuerligt hålla en hög och jämn kvalité. 

ISO14001
ISO 14001 är ett miljöledningssystem för företag och organisationer. Standarden syftar till att kontinuerligt minska verksamhetens totala miljöbelastning. 

OHSAS 18001
OHSAS 18001 är ett världsomspännande ledningssystem för hälsa och säkerhet på arbetsplatser. Avsikten är att hjälpa en organisations att kontrollera hälso- och säkerhetsrisker i olika yrken.