Denna produkt har lagts i din varukorg
  • Ekologiskt & tryggt
  • Fraktfritt från 500 kr
  • Säker betalning - Klarna

Gästbloggare: Ekologisk glass med många smaker från Lyckans skafferi

27 juni 2018

Dessa två glassorter har jag gjort i rostfria formar. Så himla smidiga! Det följer med en ställning så det går lätt att förvara dem i frysen och även ett droppskydd som gör det lätt att äta utan kladd. När glassen ska ätas sköljer man bara av formarna med hett vatten så lossnar de smidigt. Här hittar du formarna jag använde - klicka här


Recept till cirka två chokladglassar med cashew och kaffe/lakritskola

Glassmet:

5 urkärnade färska ekologiska dadlar

2 dl mandelmjölk (gärna hemgjord)

1 krm ekologiskt vaniljpulver

3 msk ekologiskt cashewnötsmör

2-3 msk ekologisk kakao

Kaffekolaeller lakritskola

6 urkärnade färska ekologiska dadlar

0,5 dl mandelmjölk eller kokosmjölk

1-2 msk starkt kaffe (avsvalnat) eller 1 msk lakritspulver

1 nypa salt

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

rostad kokos till servering

Lägg alla ingredienserna till glassmeten i en matberedare eller mixa med stavmixer till slät konsistens. Häll upp till hälften i formarna och ställ in i frysen 5-10 minuter medan du gör kaffekolan. Häll resterande glassmet i en skål så länge. Mixa alla ingredienser till kolan (välj om du vill ha kaffe eller lakritssmak) i samma bunke/matberedare. Späd med mer vätska om du behöver för att bli nöjd med konsistensen, den ska bli som en rinnig kola. Ringla i kolan över glassmeten, spara eventuellt lite till garnering för när glassarna ska ätas. Avsluta med att hälla på det sista av glassmeten. Kolan är nu gömd inuti glassen och kommer att bjuda på en trevlig överraskning när den äts! Sätt på lock och stick ned en pinne, frys in ett par timmar. Toppa med rostad kokos vid servering.


Recept till 6 st frukt- och bärkokosglassar:

4 dl kokosmjölk (jag gillar Garants rosa i tetra)

frysta ekologiska jordgubbar, blåbär och mango, tinade

1 tsk vaniljpulver

1 ekologisk banan

Mixa ihop bären var för sig med ca 1 tsk kokosmjölk vardera. Skölj mixern emellan och lägg i tre olika skålar. Häll över blåbären i två av formarna, jordgubbarna i två och mangon i två. Skölj ur mixerna och mixa resterande kokosmjölk med vaniljpulver och banan. Häll över i glassformarna, sätt på lock och stick ned pinnar och ställ in i frysen ett par timmar. Njut av din goda, ekologiska bärglass!

Lycka till! /Lyckans skafferi

27 juni 2018