Denna produkt har lagts i din varukorg
  • Ekologiskt & tryggt
  • Fraktfritt från 500 kr
  • Säker betalning - Klarna

Gästbloggare: Ekologisk isglass med Lyckans skafferi

27 juni 2018

Jag har valt att göra glassen mejerifri och sockerfri och helt vegansk. Köpeglassen innehåller tyvärr ofta en hel del tillsatser såsom smak- och färgämnen samt stora mängder socker. Du slipper det om du gör egen och kan dessutom fritt välja dina favoritsmakskombinationer. De som jag har valt är en isglass gjord på vattenmelon och jordgubbar. Isglassarna har jag gjort i färgglada formar av silikon, i en ”calippo-variant”. De färgglada formarna är verkligen som fina karameller (till min tvåårings stora glädje) och de fungerar riktigt bra att göra isglass i. De har dessutom ett lock som gör att man inte behöver oroa sig för att de ska läcka. Som isglass kan man använda vilka söta frukter och bär som helst. Min variant med vattenmelon och hallon blev läskande och god. Här hittar du glassformarna: klicka här!


Recept till två vattenmelonisglassar:

1 dl ekologiska hallon (koka alltid frysta importerade hallon)

1 ekologisk lime, saften

en halv liten ekologisk vattenmelon, gärna kärnfri

vaniljpulver

ev agave för sötning

Mixa ihop hallon med limesaft och eventuellt lite sötning. Häll i botten på formarna. Mixa sedan vattenmelon med vaniljpulver och smaka av om du behöver lite mer sötning eller om vattenmelonen är tillräckligt söt. Häll ovanpå hallonlagret. Sätt på locket och frys minst 3 timmar.

De övriga två glassorterna har jag gjort i rostfria formar. Så himla smidiga! Det följer med en ställning så det går lätt att förvara dem i frysen och även ett droppskydd som gör det lätt att äta utan kladd. När glassen ska ätas sköljer man bara av formarna med hett vatten så lossnar de smidigt.

Lycka till! /Lyckans skafferi

27 juni 2018